Lijmcarrousel

  • Lijmcarrousel
  • Lijmcarrousel
  • Lijmcarrousel
  • Lijmcarrousel
  • Lijmcarrousel

Over het project

Projectomschrijving

De opdrachtgever die deze tegellijmmachine in zijn productieproces gebruikt, heeft de opstelling en uitvoering van de machine in eerste instantie zelf ontworpen en uitgevoerd. Hiermee wilde de opdrachtgever bereiken dat het productieproces zo efficiënt mogelijk zou verlopen. Nadat de machine een periode in gebruik is geweest, realiseerde de opdrachtgever zich echter dat de opstelling van de machine nog niet optimaal was en het productieproces verder geoptimaliseerd zou kunnen worden.

Onze rol in dit project
Hoekman Machinebouw heeft de opdrachtgever geholpen met het optimaliseren van het productieproces door allereerst in kaart te brengen welke stap in het proces de meeste tijd kost. Vervolgens is deze stap uit het proces gehaald, door de opstelling van de machine te veranderen. De tegellijmmachine is vormgegeven in een carrousel, omdat op die manier alle noodzakelijke bewerkingen op één plaats verricht kunnen worden. Hierdoor wordt tijd bespaard, hoeft het bedienend personeel slechts op één plaats tegelijk te zijn en verloopt het productieproces efficiënter. Als laatste stap in dit optimaliseringtraject is de machine met medewerking van de medewerkers van Hoekman Machinebouw uitgebreid getest. Het resultaat is een uitgebalanceerde machine die voldoet aan de verwachtingen van de klant.

 

N.B.: Wij mogen geen inhoudelijke informatie over dit project en deze machine publiceren. Hierdoor kunnen we geen exacte beschrijving van de machine en het productieproces geven, maar slechts een omschrijving van het proces waarin de oplossing voor deze opdrachtgever tot stand is gekomen.

Projectinformatie

Klant : Lijmcarrousel
Categorie :